• Aljansas suteiks 50-ies elektrinių transporto priemonių parką COP22 konferencijos organizatoriams ir dalyviams.
  • COP22 skirtą automobilių parką sudarys „Renault ZOE“, „Nissan LEAF“ ir „e-NV200“ elektromobiliai.
  • Konferencija vyks Maroke, Marakeše, kur bus įrengta daugiau nei 20 greitojo įkrovimo ir standartinių įkrovimo stotelių.

 

 

18.10.2016 – „Renault-Nissan“ aljansas, pasaulinis visiškai neteršiančio mobilumo lyderis*, suteiks 50 visiškai elektrinių transporto priemonių Jungtinių Tautų COP22 organizuojamoje klimato kaitos konferencijoje Marakeše, Maroke. Visiškai elektrinių transporto priemonių parkas perveš delegatus.

 

Tikimasi, kad lapkričio 7–18 d. kasmetiniame klimato kaitos susitikime dalyvaus daugiau nei 25 000 dalyvių iš 195 šalių. Tai bus antras kartas, kai Jungtinės Tautos naudos visiškai neteršiančių transporto priemonių parką, papildantį viešąjį transportą, vienoje iš didžiausių konferencijų.

 

COP22 automobilių parką sudarys kompaktiškas elektromobilis „Renault ZOE“, „Nissan LEAF“ ir septynių vietų autobusiukas „Nissan e-NV200“. Transporto priemonės 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę vežios delegatus į svarbiausias konferencijos vietas, papildydamos viešąjį transportą.

 

Aljansas įsteigs daugiau nei 20 greitojo įkrovimo ir standartinių įkrovimo stotelių tinklą strateginėse vietose. Greitojo įkrovimo stotelės galės įkrauti elektrines transporto priemones nuo 0 iki 80 procentų maždaug per vieną valandą.

 

„Renault-Nissan“ aljansas yra pasaulinis visiškai neteršiančių transporto priemonių lyderis. Jis siūlo šešis elektrinius modelius ir jau pardavė daugiau nei 360 000 elektrinių transporto priemonių visame pasaulyje. „Nissan LEAF“, pristatytas 2010 m., išlieka geriausiai parduodama elektrine transporto priemone. „Renault ZOE“ yra geriausiai parduodama elektrinė transporto priemonė Europoje. Aljansas pardavė maždaug pusę elektrinių transporto priemonių, šiuo metu esančių keliuose visame pasaulyje, įskaitant dviejų automobilį „Renault Twizy“ ir furgoną „Nissan e-NV200“, kuris parduodamas Europoje ir Japonijoje nuo 2014 m.

 

Be to, „Renault-Nissan“ gamykla Tanžere, Maroke, sukurta siekti „nulinės CO2“ taršos, naudojant atsinaujinančius išteklius vietoje gaminamai šiluminei energijai, taip pat ir perkamai elektrai. Gamykla pradėjo veikti 2012 m. ir jos veikimo būdas vis dar unikalus automobilių pramonėje

 

Maroke „Renault Group“ yra vienintelis automobilių gamintojas, sėkmingai parduodantis visiškai elektrinių transporto priemonių asortimentą. Dėl COP22 ir Karalystės siekio plėtoti mažai anglies naudojančią energetiką, kelios bendrovės nusprendė pasitikėti 100 procentų elektriniu automobiliu, įsigydamos automobilių parkus.

 

„Renault-Nissan“ aljansas didžiuojasi galėdamas prisidėti prie COP22, suteikdamas 50-ies 100 procentų elektrinių transporto priemonių parką, – sakė Markas Nasifas, „Renault Morocco Group“ vykdomasis direktorius ir aljanso COP22 lyderis. – Ši technologija kartu su vis mažiau anglies naudojančia elektros energija yra asmeninio mobilumo sprendimas, kai sprendžiama pasaulinio atšilimo problema ir gerinama oro kokybė miestuose.“

 

Isao Sekiguči, „Nissan Group“ Šiaurės Afrikos regiono ir Egipto vykdomasis direktorius, sutiko.

 

„Klimato kaita yra viena iš opiausių pasaulinių problemų, – sakė I. Sekiguchi, – „Renault-Nissan“ aljansas ne tik greitai suprato svarbų potencialų automobilių pramonės indėlį į bendras pastangas mažinti teršalų kiekį, bet ir greitai reagavo.“

 

Aljansas taip pat buvo oficialus COP21 partneris. 200 aljanso elektrinių transporto priemonių atstovavo didžiausiam pasaulyje elektrinių transporto priemonių parkui, kada nors suteiktam tarptautinei konferencijai. Šis automobilių parkas pervežė daugiau nei 8 000 delegatų, žurnalistų ir derybininkų per praeitais metais dvi savaites trukusią Jungtinių Tautų kasmetinės klimato kaitos konferenciją Paryžiuje. Buvo nuvažiuota 175 000 kilometrų, visiškai neskleidžiant CO2 teršalų ir visiškai nenaudojant benzino, taip buvo sutaupyti beveik 182 bareliai naftos ir nebuvo išmesta 18 tonų CO2 emisijų.

 

Aljansas taip pat dalyvaus „Solutions COP22“, tarptautinėje klimato kaitos sprendimų parodoje, vyksiančioje Marakešo žaliojoje zonoje. Lapkričio 7–18 d. vyksiančioje parodoje bus eksponuojami viso pasaulio miestų, bendrovių ir organizacijų CO2 sprendimai. Be to, aljanso elektrines transporto priemones bus galima išbandyti per viešus bandomuosius važiavimus.

 

Norėdami gauti daugiau informacijos apie COP22, spauskite čia:

www.cop22.ma 

 

* Nėra CO2 teršalų ir reglamentuojamų atmosferos teršalų, važiuojant homologacijos ciklą (NEDC).

 

 ###

Autorius: Nissan