15.9.2016 — „Renault-Nissan“ aljansas, pasaulio aplinkos neteršiančių transporto priemonių lyderis, nuo 2010 m. gruodžio, kada pradėtas pardavinėti „Nissan LEAF“, pardavė jau 350 000 vienetų elektrinių transporto priemonių.

Aljansas pasiekė šį istorinį skaičių rugpjūtį; taip pat jis pasiekė rekordą parduodamas 100 000 elektrinių transporto priemonių per vienerius metus.

Aljansas šiuo metu yra pardavęs pusę pasaulio elektrinių transporto priemonių. „Nissan LEAF“ išlieka geriausiai kada nors parduota elektrine transporto priemone: visame pasaulyje jos parduota daugiau negu 230 000 vienetų. „Renault“ yra geriausių rezultatų pasiekusi elektrines transporto priemones parduodanti markė Europoje.

„Ši istorinė gairė patvirtina, kad mūsų klientai supranta „Renault“ ir „Nissan“ elektrinių transporto priemonių teikiamą naudą, – sako aljanso pirmininkas ir generalinis direktorius Karlosas Gonas. – Mūsų įsipareigojimas prisidėti prie aplinkos neteršiančio pasaulio pasiūlant rinkai visą įperkamų elektrinių transporto priemonių asortimentą lemia, kad „Renault-Nissan“ yra neginčijamas pasaulio elektrinių transporto priemonių technologijų lyderis.“

Istoriniai „Nissan“ ir „Renault“ etapai

„Renault-Nissan“ aljansas yra vienintelė pasaulinė automobilių grupė, siūlanti platų aplinką tausojančių transporto priemonių asortimentą asmeniniams ir verslo poreikiams. „Nissan“ parduoda ne tik LEAF, bet ir „e-NV200“, mažos keliamosios galios krovininę transporto priemonę, nuo 2014 m. daugiausia parduodamą Europoje ir Japonijoje. Savo ruožtu „Renault“ parduoda ne tik ZOE, bet ir furgoną „Kangoo Z.E“, sedaną „SM3 Z.E.“ ir „Twizy“, dviejų vietų miesto automobilį.

Šiandien „Nissan“ kompanija yra pardavusi daugiau negu 250 000 elektrinių transporto priemonių 48 pasaulio rinkose. „Nissan LEAF“ nuvažiavo daugiau kaip 2,7 mlrd. Kilometrų ir 455 249 190 tonų CO2 nepateko į atmosferą1. 90 % „Nissan LEAF“ parduota Jungtinėse Valstijose, Japonijoje ir Europoje: daugiausia šių transporto priemonių parduota JAV – apie 97 000 vienetų, antrą vietą užima Japonija (68 000 vienetų) , trečią – Europa (61 000 vienetų).

„Renault“ pardavė 100 000 elektrinių transporto priemonių visame pasaulyje nuo pirmojo modelio, „Kangoo Z.E“, pristatymo rinkai 2011 m. spalį. Šis etapas buvo pažymėtas ceremonija Norvegijoje, kai klientas atsiėmė savo „Renault ZOE“ elektromobilį iš atstovybės.

Didesnis įveikiamas nuotolis ir technologijų naujovės

2016 m. pradžioje „Nissan“ rinkai pristatė atnaujintą „Nissan LEAF“, kuris viena įkrova nuvažiuoja iki 250 km.

Pernai „Renault“ padidino ZOE nuvažiuojamų kilometrų skaičių 30 km bei 10 kartų pagreitino įkrovimo laiką. „Renault“ inžinieriai pagerino variklio efektyvumą optimizuodami jo elektroninę valdymo sistemą.

Aljansas toliau kuria naujoves derindamas elektrinių transporto priemonių patirtį ir kitų pažangiųjų technologijų mokslinius tyrimus ir technologinę plėtrą. Sausį aljansas paskelbė planus iki 2020 m. pristatyti rinkai daugiau negu 10 transporto priemonių su autonomine vairavimo technologija. Technologija bus integruojama į populiariausius serijinės gamybos automobilius prieinamomis kainomis. Taip aljansas patvirtina savo įsipareigojimą siekti dvigubo tikslo: aplinkos apsaugos ir nelaimingų atvejų prevencijos.

 

1 Bendrieji skaičiai pagrįsti 2016 m. rugpjūčio „Nissan“ pasaulinio duomenų centro duomenimis. Atstumas ir CO2 kiekis renkami tik iš tų „Nissan LEAF“
elektrinių transporto priemonių, kurios registruotos telematikos sistemoje, vadinasi, iš maždaug 53 % iš viso pasaulyje parduotų vienetų (vidurinis skaičiavimas).
2 Naujojo Europos važiavimo ciklo (NEDC) vertė

 

Kontaktai:

Aline Henry
Renault-Nissan Alliance
+33 (0) 6 03 09 54 97
aline.henry@renault-nissan.com

 
Celine Farissier                      
Renault SAS                                      
+33 (0) 6 35 14 22 75
Celine.farissier@renault.com

 
Akihiro Nakanishi
Nissan Motor Co., Ltd
+81 (0) 45 523 5549
akihiro-nakanishi@mail.nissan.co.jp

Autorius: Nissan