18.6.2018 – „Nissan“ pelnė apdovanojimą „FT/IFC Transformational Business Award“ už „Vehicle-to-Grid“ sistemą ir antrinio akumuliatorių panaudojimo technologiją. Tai „Financial times“ ir „International Finance Corp.“ („World Bank Group“ narės) įsteigtų apdovanojimų „FT/IFC Transformational Business Award“ dalis. „Nissan“ buvo įvertinta už „Vehicle-to-Grid“ ir antrinio akumuliatorių panaudojimo programas.

 

Šis apdovanojimas skiriamas už novatoriškus, komerciškai perspektyvius sprendimus, skatinančius globalią pažangą ir pokyčius. Anksčiau šį apdovanojimą yra pelnę „Cross-Boundary Energy“ fondas už savo veiklą Kenijoje, Ruandoje ir Ganoje didinant saulės energijos šaltinių efektyvumą ir „Piramal Foundation“ organizacija Indijoje, kuri išvystė technologiją, leidžiančią pasiekti atokioms kaimo vietovėms saugų vartoti vandenį.

 

„Nissan“ sistema „Vehicle-to-Grid“ skirta elektrinių automobilių energijai tiekti atgal į elektros tinklą. Ši technologija padeda išlaikyti tinklo stabilumą. Be to, ji leidžia klientams patiems kontroliuoti energijos tiekimą.

 

„Nissan“ energijos kaupimo sistemos naudoja atitarnavusias elektrinių transporto priemonių „Nissan LEAF“ ir „e-V200“ baterijas. Šie akumuliatoriai paverčiami energijos kaupimo įrenginiais, kuriuos galima naudoti namuose ar kitokios paskirties pastatuose.

 

Įmonės veikla tobulinant elektrinių automobilių ir energijos tiekimo technologijas susijusi su „Nissan“ pažangaus mobilumo vizija („Nissan Intelligent Mobility“) keičiančia požiūrį į tai, kaip automobiliai valdomi, varomi ir integruojami į visuomenę.

 

„Šis apdovanojimas įpareigoja „Nissan“ tęsti pastangas integruoti elektrinių transporto priemonių technologijas į visuomenę, – teigė Daniele’ius Schillaci, „Nissan“ vykdomasis viceprezidentas. – Nuo pirmosios masinės gamybos elektrinės transporto priemonės „Nissan LEAF“ iki „Vehicle-to-Grid“ technologijos sukūrimo – nuolat stengiamės kurti ateitį be taršos prieš akis turėdami „Nissan“ pažangaus mobilumo viziją.“

 

Neseniai JK klientams „Nissan“ pristatė „Nissan Energy Solar“ – integruotą sistemą, leidžiančią naudoti saulės elementų ir sukauptą akumuliatorių energiją bei efektyviai tvarkyti namų ūkio energijos suvartojimą.

 

Plačiau: https://live.ft.com/Events/FT-IFC-Transformational-Business-Conference-and-Awards-Dinner-2018

Autorius: Nissan