• Pasirodys šeši elektrifikuoti modeliai su unikaliomis „Nissan“ technologijomis.
  • „Nissan“ stabdo investicijas į naujus lengvuosius automobilius tik su vidaus degimo varikliais.
  • „Nissan“ siūlo įvairių elektrifikavimo lygių modelius vairuotojų mobilumo poreikiams patenkinti.

Šiandien „Nissan“ žengė tvirtą žingsnį tvarios ateities link ir sustiprino savo pozicijas Europos rinkoje pristatydama šią vasarą pasirodysiančių šešių elektrifikuotų modelių gamą.

Pasitelkusi savo patirtį elektrinių technologijų srityje, „Nissan“ siūlo iki šiol įdomiausią ir įvairiapusiškiausią asortimentą, skatindama perėjimą prie elektrifikuotų transporto priemonių.

„Nissan“ priėmė sprendimą neinvestuoti į „Euro 7“ standarto reikalavimus atitinkančius lengvuosius automobilius, todėl nuo 2023 m. Europos rinkoje nepasirodys nė vienas naujas lengvasis „Nissan“ automobilis, varomas vien tik vidaus degimo variklio. Imdamasi drąsių veiksmų naujam mobilumo etapui pradėti, „Nissan“ numačiusi iki 2026 finansinių metų regione elektrifikuoti 75 proc. savo parduodamų modelių, o iki dešimtmečio pabaigos pasiekti 100 proc. elektrifikacijos lygį.

Šis paskelbtas asortimentas atlieka reikšmingą vaidmenį įgyvendinant ilgalaikį bendrovės planą „Ambition 2030“, kurio pagrindinis tikslas – išplėsti mobilumo galimybes.

„Nissan“ suka elektrifikuotos ateities link, Europai šioje srityje užimant lyderės pozicijas. „Ambition 2030“ atspindi mūsų numatytas aiškias tolesnės raidos kryptis, o mūsų nauja elektrifikuotų automobilių pasiūla nutiesia kelią į tvaresnę ateitį“, – teigė „Nissan“ vadovas Guillaume Cartieris, atsakingas už Afrikos, Vidurio Rytų, Indijos, Europos ir Okeanijos (AMIEO) regioną.

„Mūsų pasauliniu mastu vykdoma veikla ir bendradarbiavimas su aljanso partnerėmis leido pristatyti šiuo metu visapusiškiausią produktų asortimentą. Jo pasirodymas yra svarbus „Nissan“ įvykis Europoje. Mes pristatysime visą seriją elektrifikuotų galios agregatų technologijų, kurios patenkins mūsų klientų poreikius ir suteiks įkvepiančių potyrių be jokių kompromisų.“

„Nissan“ neapsiriboja vien automobiliais. Ji kuria visapusišką elektromobilių energijos ekosistemą, sutelktą į akumuliatorių energijos valdymo galimybių optimizavimo ir išplėtimo iniciatyvas. „Nissan“ pavyzdinė gamybos ekosistema „EV36Zero“ Sanderlande (JK) sujungia transporto priemonių ir akumuliatorių gamybą, pagrįstą atsinaujinančiaisiais energijos šaltiniais, nustatydama ateities gamybos principus.

Derindama „EV36Zero“ su nauju elektrifikuotų produktų asortimentu regione, „Nissan“ pradeda naują etapą Europoje, aiškiai orientuotą į elektrifikavimą ir anglies dioksido poveikio neutralizavimą.

Įvairiapusiškas modelių asortimentas žengiant elektrifikuotos ateities link

Savo elektrifikuotų modelių pasiūla „Nissan“ diktuoja naujus standartus – siūloma daugiau pasirinkimo variantų, daugiau jaudinančių potyrių ir didesnės prieinamumo galimybės. 2022 m. vasarą „Nissan“ pristatys skirtingų elektrifikavimo lygių modelius įvairiems klientų poreikiams patenkinti: „Juke“ su hibridine technologija, „Qashqai“ ir „X-Trail“ su „e-POWER“ bei vien elektra varomą „ARIYA“.

KELIAS 100% ELEKTRIFIKACIJOS LINK BE JOKIŲ KOMPROMISŲ

Elektrinei revoliucijai vis labiau įsibėgėjant, „Nissan“ siūlo seriją elektrifikuotų krosoverių, skirtų prie netaršių transporto priemonių pereinantiems vairuotojams. „Nissan“ automobiliams siūlomi galios agregatai pritaikyti įvairiems klientų vairavimo įpročiams.

„Juke Hybrid“

Naujausia „Nissan“ kompaktiško krosoverio versija „Juke Hybrid“ – „Juke“ charakterį išsaugojęs automobilis, supažindinantis elektromobiliais besidominčius klientus su elektrifikuotų technologijų pasauliu. „Juke Hybrid“ išsiskiria greita reakcija, vairavimo malonumą teikiančiomis važiavimo charakteristikomis ir nepriekaištinga degalų ekonomija.

„Juke Hybrid“ siūlo integruoto elektrifikuoto važiavimo patirtį: su kelių režimų galios agregatu ir išmaniąja transmisija komplektuojamas krosoveris gali būti varomas vien elektra arba važiuoti veikiant vidaus degimo ir elektriniam varikliams. Novatoriška „Nissan“ sistema „e-Pedal Step“ leidžia vairuotojui padidinti automobilio greitį arba jį pristabdyti iki slinkimo greičio (~ 5 km/h). Tai užtikrina didesnį komfortą kelyje.

Naujasis „Qashqai e-POWER“

Pirmojo pasaulyje krosoverio modelio pagrindu sukurtas naujasis „Qashqai“ su unikalia „Nissan e-POWER“ galios agregato technologija siūlo dar malonesnę krosoverio vairavimo patirtį.

„Nissan“ inžinierių sukonstruota sistema leidžia mėgautis elektra varomam automobiliui būdingais jaudinančiais vairavimo potyriais, pamirštant visus įkrovimo keliamus rūpesčius. Ratus suka vien elektrinis variklis, užtikrindamas žaibišką tolygų pagreitėjimą, o nedidelis vidaus degimo variklis važiuojant įkrauna akumuliatorių. Tai suteikia vairuotojams dar didesnį pasitikėjimo jausmą kelyje.

Naujasis „X-Trail e-POWER“

Naujasis „X-Trail“ su naujovišku „Nissan“ galios agregatu „e-POWER“ ir visų varomųjų ratų sistema „e-4ORCE“ yra nauja nuotaikingoms kelionėms su šeima skirto drąsaus „Nissan“ šeimyninio automobilio interpretacija.

„e-POWER“ leidžia mėgautis elektrinio variklio užtikrinamu lengvu valdymu ir rafinuota važiavimo kokybe. Tiksliai veikianti visų varomųjų ratų sistema „e-4ORCE“ su dviem elektriniais varikliais lemia dar tylesnį šio automobilio riedėjimą ir didesnį važiavimo komfortą, dovanodama malonaus ir ramaus vairavimo patirtį.

VISIŠKA ELEKTRIFIKACIJA – VIEN ELEKTRA VAROMI AUTOMOBILIAI

„Nissan LEAF“

Pirmasis pasaulyje masinės gamybos elektromobilis „LEAF“ sukėlė perversmą automobilių rinkoje, tapdamas šiuolaikinių elektromobilių prototipu – nuo pirmojo „LEAF“ pasirodymo 2010 m. visame pasaulyje parduota per 577 000 šių modelių ir nuvažiuota daugiau nei 9 mlrd. kilometrų neteršiant aplinkos.

„LEAF“ padėjo sukaupti „Nissan“ didelę elektrifikavimo patirtį – visą dešimtmetį bendrovė tobulino sėkmingą formulę, kad elektromobiliai taptų prieinami visiems. 2022 m. „LEAF“ išsiskiria dar patrauklesniu dizainu, sklandžiu ryšiu ir siūlomais efektyviais galios agregatais.

„Nissan ARIYA“

„ARIYA“ ženklina naują „Nissan“ elektrifikavimo kelionės etapą. Tai pirmasis „Nissan“ elektra varomas kupė stiliaus krosoveris, vainikuojantis visus „Nissan“ pasiekimus. „ARIYA“ yra pirmasis ant „Nissan“ aljansui sukurtos CMF-EV platformos sukonstruotas elektromobilis, pasižymintis išskirtinėmis važiavimo charakteristikomis. „Nissan“ japoniškos dvasios persmelktas „ARIYA“ gali pasigirti važiavimo dinamika ir vienu erdviausių salonų segmente.

Naują elektromobilio vairavimo patirtį siūlančiame „ARIYA“ taip pat komplektuojama visų varomųjų ratų sistema „e-4ORCE“, idealiai suderinanti galią ir valdymą. Sklandžiai galią perduodanti sistema su dviem varikliais užtikrina žaibišką reakciją ir lengvą pagreitėjimą įvairiomis važiavimo aplinkybėmis.

„Nissan Townstar“

Naujasis „Townstar“ yra naujos kartos vien elektra varomas kompaktiškas „Nissan“ lengvasis komercinis automobilis, sukurtas kaip patikimas, efektyvus bei tvarus verslo partneris ir optimaliai pritaikytas prie nuolat besikeičiančių klientų poreikių.

Ant bendros aljanso platformos sukonstruotas modelis orientuotas į efektyvumą ir praktiškumą. Naujasis „Townstar“ su visiškai elektriniu galios agregatu, leidžiančiu nuvažiuoti 300 km atstumą (pagal WLTP bendrą ciklą), ir daugiau nei 20 įdiegtų technologijų yra idealus palydovas teikiant paskutinio kilometro pristatymo paslaugas. Šis naujos kartos kompaktiškas furgonas padės plėtoti tvarų ateities verslą ir paspartinti perėjimą prie elektrifikavimo.

Norėdami daugiau sužinoti apie „Nissan“ elektrifikuotų modelių asortimentą, apsilankykite „Nissan Europe“ svetainėje www.nissan-europe.com.


# # #

Apie „Nissan“ Europoje
Norėdami daugiau sužinoti apie „Nissan“ produktus, paslaugas ir įsipareigojimą siekti tvaraus mobilumo, apsilankykite interneto svetainėje nissan-global.com. Taip pat galite sekti mus Facebook, Instagram, Twitter ir LinkedIn. Naujausius mūsų vaizdo įrašus galima pamatyti YouTube.

Autorius: Nissan