• Europoje labiausiai perkamas krosoveris „Qashqai" yra pirmasis „Nissan" modelis, kuriame įrengtas visiškai naujas benzininis variklis.
  • 1,3 litro su 140 AG ir 160 AG pakeičia 1,2 ir 1,6 litro variklius.
  • Erdviuose „Nissan" modeliuose debiutuoja visiškai nauja septynių pavarų dvigubos sankabos transmisija (DCT)
  • Pasižymi mažesne CO2 tarša, mažesnėmis degalų sąnaudomis ir nustato naujus „Qashqai" vairavimo standartus
  • Naujoji galios pavara buvo sukurta suvienijus „Renault-Nissan-Mitsubishi" aljanso stiprybes ir išteklius.

„Nissan Qashqai" dabar parduodamas su naujuoju 1,3 litro benzininiu varikliu. Tai naujausias Europoje labiausiai perkamo krosoverio „Qashqai" sėkmės istorijos skyrius, kuriame toliau didinamas SUV patrauklumas klientams.

Naujas didelio efektyvumo variklis su 140 AG ir 160 AG užtikrina mažesnes degalų sąnaudas ir CO2 taršą. Sukurtas suvienijus „Renault-Nissan-Mitsubishi" aljanso stiprybes ir išteklius bei bendradarbiaujant su „Daimler".

Nuo šiol „Nissan Qashqai" turės naują 1,3 litro benzininį 140 AG arba 160 AG variklį, kuri derinama su šešių pavarų mechanine arba naująja septynių pavarų dvigubos sankabos transmisija (DCT). Kolkas modeliai su naujuoju varikliu tiekiami tik su priekiniais varančiaisiais ratais. Tai pirmas kartas, kai „DCT" montuojama „Nissan" modeliuose.

Siūlomos trys naujojo 1,3 litro variklių versijos: 140 AG, 240 Nm su šešių pavarų mechaninė transmisija, 160 AG, 260 Nm su šešių pavarų mechaninė transmisija ir 160 AG, 270 Nm su septynių automatine pavarų dėže DCT.

Ši patobulinta benzininė galios pavara, pasižyminti mažesnėmis degalų sąnaudomis ir CO2 tarša. Pirkėjai įvertins galingesnius variklius ir geresnį pavarų dėžės reakcijos laiką bei akceleraciją.

Jean-Philippe’as Roux, „Nissan Europe" miesto visureigių generalinis vadovas, komentavo: „Šio naujojo 1,3 litro variklio išleidimas yra tinkamas atsakas į besikeičiančias rinkos sąlygas, kadangi patenkina klientų poreikius, susijusius su didelio efektyvumo benzininiu varikliu, kuris užtikrina išskirtinį važiavimo našumą ir mažesnes degalų sąnaudas."

Šiame „Qashqai" trys naujosios 1,3 litro galios pavaros pakeičia tris senąsias: 1,2 litro 115 AG su mechanine transmisija ir CVT bei 1,6 litro 163 AG su mechanine transmisija. Visos naujosios galios pavaros atitinka naujausius „Euro 6d-Temp" taršos standartus.

NEDC-BT
140AG ir 160AG MT

17 colių ratlankiai

18 / 19 colių ratlankiai

Degalų sąnaudos

5,3   l/100km

5,7   l/100km

CO2   tarša

121   g/km

130   g/km

 

NEDC-BT
160AG DCT *

17 colių ratlankiai

18 / 19 colių ratlankiai

Degalų sąnaudos

5.5   l/100km

5.8   l/100km

CO2   tarša

122   g/km

131   g/km

*DCT performance data is subject to final homologation

Naujasis variklis yra ne tik ekonomiškesnis bei ekologiškesnis, bet ir jo reakcijos laikas esant mažam sūkių skaičiui sklandesnis, akceleracija energingesnė.

Geresnį efektyvumą palyginti su ankstesniais benzininiais varikliais užtikrina iš pagrindų perkurtas variklio dizainas. Buvo pridėtas benzino dalelių filtras, taip pat patobulinta degalų įpurškimo sistema, degimo kameros konstrukcija, sumažinta trintis ir optimizuotas turbokompresorius. Šis variklis taip pat yra tylesnis, nes geba pasiekti aukštą sukimo momentą žemų sūkių diapazone.

Palyginti su ankstesniu 1,2 litro 115 AG varikliu su mechanine transmisija, naujasis 1,3 litro 140 AG variklis su mechanine transmisija turi papildomus 25 AG ir 50 Nm didesnį sukimo momentą. Naujojo „Qashqai" su 17 colių ratlankiais CO2 tarša yra 121 g/km (NEDC-BT), kas yra 8 g/km mažiau palyginti su ankstesniu (NEDC).

Toliau lyginant dar išryškėja daugiau naujojo variklio privalumų. Nors pagreitėjimas iki 100 km/h išliko  beveik toks pats (10.6 s su 1.2 litro, 10.5 s su naujuoju 1.3 litro varikliu), greitėjimas 4 pavara nuo 80-100km/h pagerėjo 1,2 sekundės (nuo 5.7 iki 4.5 s arba – 21%). Šeštąja pavara  nuo 100-120 km/h įsibėgėjama net 35% greičiau.

Palyginti su ankstesniu 1,6 litro 163 AG varikliu su mechanine transmisija, naujasis 1,3 litro 160 AG variklis su mechanine transmisija pasižymi 3 AG mažesne galia, tačiau 20 Nm didesniu sukimo momentu. Naujojo „Qashqai" su 17 colių ratlankiais CO2 tarša yra 121 g/km (NEDC-BT), kas yra 13 g/km mažiau palyginti su ankstesniu (NEDC).

Naujoji automatinė DCT transmisija irgi suteiks naujų vairavimo pojūčių. Eliminuota pavarų perjungimo pauzė ar galios ir sukimo momento trūkumas, todėl vairuotojai galės labiau mėgautis vairavimu.

1,3 litro varikliui, kurį sukūrė „Renault-Nissan-Mitsubishi" aljansas, buvo atlikti 40 000 valandų trukmės bandymai ir simuliacijos. Per bandymą variklis atliko 300 000 km bandomąjį važiavimą ekstremaliausiomis pasaulyje sąlygomis.

„Nissan", pasitelkusi aljanso stiprybes ir išteklius, sukūrė sinergiją, kuri išplėtė visas įmanomas benzininių variklių ribas. Gauta 1,3 litro galios pavara užtikrina klientams aukščiausio lygio efektyvumą ir rafinuotumą, taip pat atitinka griežčiausius patikimumo ir ilgaamžiškumo standartus bei pasižymi CO2 mažesne tarša.

Variklis buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Daimler", dirbančiu su „Mercedes-Benz" prekės ženklo transporto priemonėmis. Iki kitų finansinių metų aljansas tikisi surinkti iki vieno milijono šių variklių, kas sudaro daugiau nei 50 % visų parduotų „Qashqai".

Naujojo 1,3 litro benzininio variklio nauda klientams

Bendrieji pranašumai (visų trijų galios pavarų deriniai)

  • Pagerintas efektyvumas dėl greitesnio variklio reakcijos laiko ir galios / sukimo momento perdavimo
  • Tylesnis veikimas, kadangi dėl aukšto sukimo momento esant mažam sūkių skaičiui atsiranda mažesnis didelio sūkių skaičiaus (kurie didina triukšmą) poreikis
  • Mažesnės degalų sąnaudos, CO2 ir dalelių tarša. Pagerintą efektyvumą palyginti su ankstesniais „Nissan" benzininiais varikliais užtikrina iš pagrindų nauja variklio konstrukcija.
  • Patobulinta degalų įpurškimo sistema, degimo kameros konstrukcija, sumažinta trintis ir optimizuotas turbokompresorius
  • Sumažintos eksploatavimo išlaidos. Variklio konstrukcija užtikrina mažesnes techninės priežiūros išlaidas visu variklio naudojimo laikotarpiu. Techninės priežiūros intervalai buvo pailginti nuo 20 000 km iki 30 000 km

Nauda klientams – 1,3 litro 140 AG mechaninė transmisija

(Palyginti su 1,2 litro 115 AG)

Didesnis sukimo momentas: +50 Nm (dabar 240 Nm)
Didesnė galia: +25 AG (dabar 140 AG)
Mažesnė CO2 tarša (NEDC-BT): -8 g/km (dabar 121 g/km) su 17 col.
Mažesnės degalų sąnaudos (NEDC-BT): - 0,3 l/100km (dabar 5,3 l/100 km) su 17 col.

Nauda klientams – 1,3 litro 160 AG MT

(Palyginti su ankstesniu 1,6 litro 163 AG)

Didesnis sukimo momentas: +20 Nm (dabar 260 Nm)
Labai panaši galia: -3AG (dabar 160 AG)
Mažesnė CO2 tarša (NEDC-BT): -13 g/km (dabar 121 g/km) su 17 col.
Mažesnės degalų sąnaudos (NEDC-BT): -0,5 l/100km (dabar 5,3 l/100 km) su 17 col.

Išsami variklio technologija

Cilindro galvutė

  • Kompaktiška naujojo variklio forma palieka daugiau vietos po variklio gaubtu ir sumažina bendrą automobilio svorį
  • Jame įrengta nauja trikampio formos „Delta" cilindro galvutė. Purkštukai įrengti per vidurį geresniam degimui užtikrinti
  • Į cilindro galvutę iš dalies integruotas kolektorius užtikrina efektyvesnį išmetamųjų dujų aušinimą ir degimo procesą, ypač esant mažiems variklio sūkiams ir didelei apkrovai
  • Pridėtas benzino dalelių filtras. Filtras surenka išmetamųjų dujų daleles į korio formos struktūrą, kurioje reguliariais intervalais vykdoma automatinė regeneracija.

Purškiama danga

  • Aljansas taiko pirmą kartą šią technologiją masinės gamybos modelių variklių kūrimui.
  • Naudojant plazmos degiklį, ant cilindro velenų užpurškiamas itin plonas labai kieto plieno sluoksnis, kuris padidina šilumos laidumą degimo metu
  • Be mažesnio svorio ši technologija didesniam efektyvumui užtikrinti žymiai sumažina nekontroliuojamų detonacijų variklyje skaičių ir padidina suspaudimo laipsnį
  • Ši purškiama danga 1 % sumažina sąnaudas ir taršą

Turbokompresorius

  • Dabar turbokompresoriuje įrengtas variklio varomas recirkuliacinis saugos vožtuvas (dar žinomas kaip „e-waste gate"). Senuose varikliuose jis pakeičia pneumatinius vožtuvus.
  • Tai reiškia, kad turbinos reakcijos laikas tampa trumpesnis, ypač esant žemiems variklio sūkiams
  • Šis praleidžiamasis vožtuvas užtikrina optimalų variklio valdymą nepaveikiant važiavimo savybių

Purkštukai

  • Įpurškimo sistemos purkštukai turi šešias angas, skirtas geresnei degalų atomizacijai
  • Degalai į degimo kamerą patenka esant 250 bar slėgiui. Palyginti su ankstesniais 1,2 litro varikliais, slėgis tebuvo 200 bar.

Kintamas vožtuvo sinchronizavimas naudojant svirtį

  • Vožtuvų mechanizmas vietoje stūmiklių turi piršto formos svirtį su hidrauline nukreipimo atrama. Ji padeda sumažinti vidinę trintį ir padidina patvarumą
  • Svarbiausias privalumas – vidinės trinties sumažinimas ir didesnis patvarumas
  • Varikliai yra dar efektyvesni dėl dvigubo, nepriklausomo kumštelinio veleno kintamo sinchronizavimo, skirto įsiurbti ir išmesti

 

# # #

Apie „Nissan" Europoje
„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 17 000 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 640 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius krosoverius, komercinius automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF. Kompanijos išmaniojo mobilumo vizija yra gidas į Nissan produktų ir technologijų gamą. Šis 360 laipsnių požiūris į ateities mobilumą įtvirtina kritinius kompanijos sprendimus, sprendžiant, kaip automobiliai bus varomi, kaip vairuojami ir, kaip integruojami į visuomenę. „Nissan" siekia tapti trokštamiausia Azijos automobilių marke Europoje

Nissan Nordic Europe Oy yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 185 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje. nissan.lt 

Jeigu turite klausimų, kreipkitės kontaktais nurodytais žemiau:
Plukys Mindaugas
Tel+37052653299
Mplukys@nissan-europe.com

https://newsroom.nissan-europe.com/lt

Autorius: Nissan