• Penktosios kartos „Nissan Micra“ debiutas sudrebins visą B klasės hečbekų segmentą
  • Esminiai pažangaus mobilumo, apimančio tiek gaminius, tiek partnerius, komponentai perteikia ateities mobilumo viziją
  • 100 procentų elektrinis „Nissan LEAF“ Paryžiaus automobilių parodoje bus ne tik eksponatas – jis tieks elektros energiją „Nissan“ stendui
  • 6 metus iš eilės augantys pardavimai visose didžiausiose Vakarų Europos rinkomse

29.9.2016 – „Nissan“ Paryžiaus automobilių parodoje nustebins inovacijomis ir suteiks jaudinančių įspūdžių pristatydama naujai atgimusią populiariąją „Nissan Micra“. Kompanija ir toliau plėtoja jau Ženevos automobilių parodoje pristatytą pažangaus mobilumo viziją. 100 procentų elektrinis LEAF ne vien eksponuojamas parodoje, bet ir naudodamas kaip mobilusis energijos šaltinis, kuriuo energija tiekiama į „Nissan“ stendo eksponatus taikant automobilio prijungimo prie tinklo technologiją (angl. vehicle to grid (V2G)).

 

Paulas Vilkoksas, „Nissan Europe“ tarybos narys, teigia: „Vykdydami savo su inovacijomis ir jaudinančiais įspūdžiais susijusį įsipareigojimą, pristatome naująją „Micra“ – modernų automobilį, skirtą moderniems miesto gyventojams, kuri padės sustiprinti mūsų lyderio pozicijas automobilių dizaino ir stiliaus srityje.

 

Šiais metais toliau tobulinome savo gaminių asortimentą, jį papildydami ne vien naujai atgimusia „Nissan Micra“, bet ir naujuoju, dar drąsesniu „Nissan GT-R“ superautomobiliu bei „Nissan Murano“ miesto visureigiu Rusijoje. Be to, žvelgiame į ateitį su savo pažangaus mobilumo vizija, iš naujo apibrėžiančia, kaip automobiliai turi būti vairuojami, varomi ir integruojami į visuomenę, o naujoji „Micra“ kaip tik pasižymi daugybe esminių šios vizijos komponentų.“

 

„Nissan“ pažangaus mobilumo vizija, kuria siekiama užtikrinti saugesnę ir tvaresnę savo klientų visame pasaulyje ateitį, jau įgyvendinama čia ir dabar.

  • Pažangus vairavimas Japonijoje ką tik pristačiusi visiškai naują „Nissan“ autonominę vairavimo technologiją „ProPILOT“, kuria pasižymi „Nissan Serena“ minivenas, kitais metais „Nissan“ pasiruošusi šią technologiją pristatyti ir Europoje su naujuoju „Nissan Qashqai“.
  • Pažangus maitinimas Pradėjusi gaminti geriausiai pasaulyje parduodamą elektromobilį – „Nissan LEAF“ – „Nissan“ visada išbando pažangiausias elektromobilių technologijas.
  • Pažangi integracija Elektromobilių akumuliatorių technologija pasiekė visiškai naują lygmenį „Nissan“ ėmus bendradarbiauti su „Eaton“, kuriant gyvenamųjų namų energijos saugyklas „xStorage“, bei sujungus jėgas su „Enel“ išbandant automobilių prijungimo prie tinklo technologiją Danijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Šiai pažangiai technologijai pademonstruoti „Nissan“ stendui Paryžiuje energija iš dalies tiekiama iš „Nissan LEAF“ elektromobilio baterijos, naudojant jo revoliucinę dviejų krypčių įkrovimo technologiją, kad energija iš automobilio būtų tiekiama parodos eksponatams.

Be to, kompanija viršijo ankstesnius pardavimo Europoje tikslus, pasiekdama rinkų skaičiaus padidėjimą dviženkliu skaičiumi bei savo dideliais rinkoje pirmaujančių miesto visureigių ir elektromobilių pardavimo skaičiais paprieštaraudama sunkiai ekonominei situacijai.

 

Vakarų Europoje 2015 finansinių metų pabaigoje (2016 m. kovo mėn.) pardavimas buvo 9,4 % didesnis, palyginti su 2014 finansiniais metais. Tai rekordiniai metai, kuriais pardavimas didžiosiose rinkose, įskaitant Ispaniją (+19,3 %), Vokietiją (+13,2 %), Italiją (+8,8 %), JK (+4,2 %) ir Prancūziją (+3,9 %), labai išaugo. „Nissan“ miesto visureigių 2015 finansiniais metais Europoje parduota daugiau nei 432 000. Dėl to kompanija šioje kategorijoje pripažinta kaip daugiausiai parduodanti.

 

P. Vikoksas pridūrė: „Mūsų asortimentas dar niekada nebuvo toks pajėgus ir vientisas – tai parodo, kad mes nebijome visuose segmentuose atrasti save iš naujo ir keisti nusistovėjusią tvarką. Kol kiti elgiasi itin atsargiai, mes toliau investuojame į savo ateities viziją ir tai darome jau dabar.“

 

Šiais metais minimi du kompanijai „Nissan“ svarbūs įvykiai – 30 metų Sanderlando Jungtinėje Karalystėje, ir 10 metų Sankt Peterburgo gamyklose, Rusijoje.

Autorius: Nissan