„Nissan“ ateities sprendimai 2016 m. Ženevos automobilių parodoje

 

1.3.2016

 

Pristatoma „Nissan Intelligent Mobility“ vizija, atverianti saugesnės ir ekologiškesnės ateities perspektyvas 

  • Šią viziją „Nissan“ pristato pasitelkdama savo kaip lyderės patirtį elektromobilių, išmaniųjų automobilių technologijų ir infrastruktūros kūrimo srityse. 
  • Naujos vizijos pagrindiniai principai – pažangios autonominio valdymo technologijos, elektros energija ir integracija. 
  • Šia vizija „Nissan“ nubrėžia savo ateities automobilių ir technologijų kūrimo kryptis. 
  • Vizija sutelkta į vairuotojo ir keleivių patirtį. 

Ženevoje europiečiams pristatoma „IDS“ koncepcija 

  • IDS (Intelligent Driving System) koncepcija įkūnija „Nissan“ elektromobilių ir autonominio valdymo ateities viziją.
  • Sudėtinga jutiklių ir dirbtinio intelekto sistema – naujas postūmis siekiant iki nulio sumažinti tragiškų eismo įvykių skaičių.
  • 2016 m. Europoje vyks demonstraciniai autonominio valdymo technologijos bandymai.

2017 m. pasirodys „Qashqai“ modelis su autonominio valdymo technologija „Piloted Drive“ 

  • Tai bus pirmasis „Nissan“ automobilis su autonominio valdymo sistema
  • Su šia nauja technologija automobiliai gali būti valdomi be vairuotojo įsikišimo važiuojant viena juosta spūstyse ir magistraliniuose keliuose.
  • Iki 2020 m. planuojama pristatyti visą seriją automobilių su daugiau įdiegtų autonominio valdymo technologijų.
  • Europoje gaminamų automobilių gretas papildys atnaujintas „Qashqai“, kuris bus gaminamas Sanderlando gamykloje.

Pasaulinė koncepcinių „Qashqai Premium“ ir „X-Trail Premium“ crossover modelių premjera 

  • Pristatomi įspūdingi dizaino ir stiliaus sprendimai – gaivus oro gūsis crossover automobilių segmente.
  • Efektingą išvaizdą lemia anglies pluošto apdaila, 20 colių ratlankiai, patobulintos V formos grotelės.
  • Šia koncepcija siekiama ištirti naujas įdomias personalizacijos galimybes crossover klasėje.
  • „Qashqai Premium Concept“ modelyje pristatome „Piloted Drive 1.0” autonominė technologija

Į naujas aukštumas iškeltos elektromobilių technologijos 

  • Naujasis „Nissan“ energijos centras Europoje – didžiausia energijos valdymo sistema.
  • 64 „Nissan LEAF“ akumuliatoriai tieks energiją stacionariai energijos kaupimo sistemai.
  • 100 prie elektros tinklo prijungtų automobilių sudarys didžiausią iki šiol integruotų elektromobilių sistemą.
  • Demonstracija, kaip gali pasitarnauti elektromobiliai kuriant ateities energijos valdymo sistemas.

Šių metų Ženevos automobilių parodos dėmesio centre atsidurs „Nissan“ pažangios technologijos ir ateities inovacijos. „Nissan“ pirmąkart pristatys savo „Intelligent Mobility“ viziją. Šioje parodoje numatytas ir koncepcinio „IDS“ modelio debiutas Europoje.

 

Prie „Nissan“ stendo bus pristatyta dinamiška „Nissan“ ateities mobilumo viziją atskleidžiančių ateities technologijų ekspozicija. „Nissan“ parodos eksponatai – nuo „Nissan Intelligent Drive“ sistemos iki įspūdingus dizaino ir stiliaus sprendimus demonstruojančių naujų „Nissan“ koncepcinių „Premium“ crossover modelių – dar vienas įrodymas, kodėl „Nissan“ prekės ženklas laikomas vienu įdomiausių ir pažangiausių automobilių pramonės pasaulyje.

 

Siekdama iki nulio sumažinti aplinkos taršą ir tragiškų eismo įvykių skaičių, „Nissan“ pristato „Intelligent Mobility“ (pažangaus mobilumo) viziją, kuri atskleidžia būsimas „Nissan“ automobilių ir technologijų tendencijas. Šioje vizijoje įkūnyti svarbūs bendrovės sprendimai, susiję su automobilių galios agregatais, valdymu ir jų integracija į visuomenę.

 

„Nissan Intelligent Mobility“ vizija apima tris pagrindines naujoves:

  • „Nissan Intelligent Driving“ technologiją, kuri suteiks vairuotojams daugiau pasitikėjimo, ir kurios pagrindu taps autonominio valdymo „Piloted Drive“ (PD) sistema;
  • „Nissan Intelligent Power“ koncepciją – efektyvesnius ir galingesnius elektromobilius;
  • „Nissan Intelligent Integration“ sistemą – suteikiančią daugiau sąsajų tarp automobilių ir visuomenės.

„Intelligent Mobility“ vizija įprasminta Ženevos automobilių parodoje Europai pristatomame „Nissan“ koncepciniame modelyje „IDS“. „IDS“ koncepcija – „Nissan“ elektromobilių ir autonominio valdymo ateities vizija. Šis koncepcinis modelis atkreipia dėmesį savo ištobulintomis EV technologijomis, pažangiais aerodinaminiais sprendimais, įspūdingais pagreitėjimo rodikliais ir rafinuota dirbtinio intelekto sistema.

 

Iš pagrindų automobilio ir vairuotojo santykį keičiantis naujasis koncepcinis automobilis sustiprina „Nissan“ kaip lyderės pozicijas tarp praktiškų ir realiai pritaikomų autonominio valdymo technologijų kūrėjų. Tai naujovės, žadinančios kiekvieno jausmus.

 

Šią idėją tobulai perteikia ne vieną apdovanojimą pelnęs „Nissan Qashqai“ crossover modelis. „Qashqai“ crossover bus pirmasis bendrovės automobilis Europoje su autonominio valdymo technologija „Piloted Drive“. Jis pasirodys kitais metais. Atnaujintas „Qashqai“ bus gaminamas pagrindinėje „Nissan“ gamykloje Sanderlande (JK). Jis bus komplektuojamas su autonominio  valdymo sistema „Piloted Drive 1.0”. Su šia nauja technologija automobiliai gali būti autonomiškai valdomi važiuojant viena juosta spūstyse ir greitkeliuose.

 

Ženevos automobilių paroda – tinkama scena pristatyti ne tik autonominio valdymo technologijas, bet ir naujus prabangaus stiliaus sprendimus: šioje parodoje debiutuoja „Nissan“ koncepciniai „Premium“ crossover modeliai. „Nissan“ pristato dvi įspūdingas specialias savo perkamiausių crossover modelių – „Qashqai“ ir „X-Trail“ – versijas. „Nissan“ dizaino interpretacijų atskaitos tašku tapo dabartiniai modeliai. Bendrovė pateikė prabangesnio ir dinamiškesnio dizaino versijas, kurios galėtų papildyti jos pripažintų crossover modelių asortimentą ateityje.

 

Abiejų automobilių dizaino sprendimai ir jų apdailai panaudotos pažangios medžiagos pateikia naują požiūrį į įsigalėjusį „Nissan“ crossover automobilių įvaizdį. Juose įkūnyta miesto automobilio koncepcija. Abu „Premium“ koncepciniai modeliai turi savo unikalų charakterį ir skirti įvairioms klientų grupėms. „Qashqai Premium Concept“ modelyje pristatome „Piloted Drive 1.0” autonominė technologija – ta pačia sistema, kuri jau 2017 metais bus montuojama Europiniame Nissan Qashqai modelyje.

 

Ženevos automobilių parodoje „Nissan“ pasirodo sėkmingu laikotarpiu: bendrovė šeštus metus iš eilės užfiksavo savo veiklos augimą ir geriausius iki šiol pardavimų rodiklius Europoje iki 2015 m. pabaigos (parduoti 715 623 vnt.). „Nissan“ pavyko išlaikyti 4,0 proc. rinkos dalį. Be to, didėja jos pardavimų apimtys pagrindinėse rinkose (Ispanijoje, Italijoje, JK ir Vokietijoje). Nepaisant to, bendrovė užsibrėžusi siekti naujų aukštumų.

 

2016 metai svarbūs ir „Nissan“ gamykloms. Pagrindinė „Nissan“ Sanderlando gamykla švenčia savo 30-ąjį jubiliejų, o Sankt Peterburgo gamykla mini savo veiklos dešimtmetį. Tai dar vienas įrodymas, jog investicijos vietos gamybai pagrindinėse „Nissan“ rinkose stiprinti duoda savo vaisių.

 

Parodos metu dirbs speciali „Nissan“ socialinių medijų komanda, kuri informuos apie visus naujausius įvykius prie stendo. Naujienos bus pranešamos Twitter paskyroje @nissaneurope. Jūs galite įsitraukti į pokalbį naudodamiesi #NissanLive. Apie naujausius parodos įvykius prie stendo galima sužinoti ir „Nissan“ Facebook puslapyje: www.facebook.com/Nissan. Norėdami daugiau sužinoti apie „Nissan“ bendrovę ir jos siūlomų produktų asortimentą, apsilankykite svetainėje: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html

 

„Nissan“ stendas (4150) įrengtas 4-ojoje salėje. 

 

###

 

Pie „Nissan" Europoje

 

„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 17 600 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 675 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius „crossover" klasės automobilius, SUV ir komercinės klasės automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF, kurį net 96% savininkų rekomenduotų įsigyti kitiems. Šiandien Europai „Nissan" siūlo 23 skirtingus ir inovatyvius gaminius su „Nissan" ir „Datsun" prekiniu ženklu.

 

Nissan Nordic Europe Oy yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 185 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje. www.newsroom.nissan-europe.com/lt , http://www.nissan.lt/

Autorius: Nissan